Huperzine-A
Huperzine-A
Op voorraad
€15.00

Huperzine A

  • Categorie: Herbal Nootropics
Hoeveelheid
Hoeveelheid Gereduceerde prijs KORTING
3-5 €14.25 5%$0.75
6-9 €13.80 8%$1.20
10+ €13.50 10%$1.50
Wilt u het vandaag nog verzonden hebben?
Plaats uw bestelling in de volgende:
0
UREN
0
MINUTEN
0
SECONDEN
BEZORGEN AAN US
Verander uw land
Country icon

Delivery time not available contacteer ons voor meer informatie

  • Uw Biohacking Experts.
  • Ma-Vr Dezelfde dag verzending voor bestellingen voor 17:00.
  • Gratis verzending voor bestellingen boven 75eu.
  • Superieure kwaliteit hoge zuiverheid extracten en verbindingen.
  • Kortingen op basis van hoeveelheid van toepassing.
Description
Reference List
REVIEWS (0)

Huperzine A: Een Overzicht

Huperzine A, voornamelijk afkomstig van planten uit de Huperziceae familie, is een erkende acetylcholinesteraseremmer. Dit betekent dat het de werking van het enzym dat verantwoordelijk is voor het afbreken van acetylcholine hindert, wat leidt tot verhoogde acetylcholinespiegels.

Acetylcholine is een essentiële neurotransmitter geassocieerd met leren en spiercontractie. Het verhogen van acetylcholinespiegels is een veelgebruikte strategie in zowel academische prestatieverbetering als gewichtheffen. Onderzoek naar dierlijke toxiciteitsstudies en menselijke proeven suggereert dat Huperzine A over het algemeen veilig is bij veelgebruikte supplementdoses. Optimale acetylcholinespiegels hebben verschillende voordelen, waaronder:

  • Preventie van neurodegeneratie,
  • Geheugenverbetering,
  • Onderhoud van de oxidatieve balans.3

Wat is Huperzine A?

Huperzine A (HupA) is een natuurlijke remmer van acetylcholinesterase (AChE), afgeleid van de traditionele Chinese medicinale plant, Huperzia Serrata. Al eeuwenlang wordt H. serrata in China gebruikt om verschillende medische aandoeningen zoals zwelling, reuma, schizofrenie en koorts te behandelen. Opmerkelijk is dat HupA is goedgekeurd voor de behandeling van Alzheimer in China en beschikbaar is als voedingssupplement in de VS. Een toenemend aantal studies duidt op het potentieel in de behandeling van cognitieve stoornissen bij verschillende soorten, inclusief mensen.

Huperzine A, algemeen bekend als HupA, wordt in verband gebracht met een verbetering in cognitieve prestaties, dagelijkse activiteiten en algemene klinische beoordeling bij personen met de ziekte van Alzheimer (AD). Deze bevindingen zijn onderbouwd door een uitgebreide review en meta-analyse van gerandomiseerde klinische proeven7.

Werkingsmechanisme

Huperzine A is een uniek in water oplosbaar alkaloïde dat gemakkelijk de bloed-hersenbarrière kan passeren en zich snel door de hersenen verspreidt. Na inname kan het binnen slechts 5-10 minuten in de bloedbaan worden gedetecteerd en bereikt het meestal een piek rond een uur. Opmerkelijk is dat de halfwaardetijd ongeveer 10 uur is, en het grootste deel wordt binnen 24 uur via de urine uitgescheiden10.

Een belangrijk kenmerk van Huperzine A is het vermogen om de G4 isoform van acetylcholinesterase in de hersenen te remmen, een enzym dat bekend staat om het afbreken van acetylcholine. Door dit te doen, verhoogt Huperzine A effectief de acetylcholinespiegels, die een cruciale rol spelen in diverse cognitieve functies en essentieel zijn voor het vormen van nieuwe herinneringen. Bovendien verbeteren hogere acetylcholinespiegels de neurale signalering en verbeteren ze de reactietijden van de corticale circuits, terwijl ze tegelijkertijd de excitatoire feedback verminderen die het ophalen van het geheugen kan belemmeren11.

Verder staat Huperzine A bekend om zijn krachtige antioxidante eigenschappen. Het is niet alleen effectief in het neutraliseren van oxidatieve stress, maar kan in bepaalde situaties zelfs schade door vrije radicalen in de hersenen voorkomen en zelfs omkeren. Men gelooft dat deze antioxidatieve capaciteit aanzienlijk bijdraagt aan het potentieel van Huperzine A als aanvullende behandeling voor de ziekte van Alzheimer en andere gerelateerde neurologische aandoeningen.

Een ander mechanisme waardoor Huperzine A neuroprotectie bevordert, is door de hersenen te beschermen tegen glutamaat-toxiciteit. Dit bereikt het door specifieke glutamaatreceptoren te beperken, wat op zijn beurt overmatige activering van neuronen voorkomt. Deze regulerende werking helpt bij het handhaven van glutamaatniveaus en beschermt de hersenen tegen aanhoudende glutamaat-toxiciteit – een factor die in verband wordt gebracht met dementie en andere ouderdomsgerelateerde neurale afwijkingen.

Voordelen van Huperzine A Suppletie

Neuroprotectant

Huperzine A dient als een opmerkelijke neuroprotectant en biedt bescherming tegen oxidatieve schade – een primaire factor geassocieerd met het verouderingsproces. Oxidatieve schade is betrokken bij veel ouderdomsgerelateerde aandoeningen en wordt verondersteld substantieel bij te dragen aan de progressie van de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve stoornissen.1
Oxidatieve schade ontstaat uit het splitsen van zuurstofmoleculen in afzonderlijke atomen, een normaal fysiologisch verschijnsel. Typisch zijn atomen omgeven door gepaarde elektronen die in lagen rondcirkelen. Echter, naarmate veroudering optreedt, wordt dit proces minder efficiënt, wat leidt tot de vorming van atomen die niet over een volledige set elektronen beschikken. Deze onvolledige atomen, bekend als vrije radicalen, worden onstabiel en gaan naburige cellen langs om elektronenstabiliteit te bereiken.
Wanneer vrije radicalen in wisselwerking treden met naburige cellen, initiëren ze een reeks schadelijke chemische reacties die uiteindelijk de cellen destabiliseren waaruit ze elektronen extraheren. Deze schadelijke activiteit kan worden geneutraliseerd door antioxidanten – moleculen die in staat zijn een elektron aan een vrije radicaal te doneren zonder zelf te destabiliseren. Als de antioxidantactiviteit gelijk is aan of groter is dan de activiteit van vrije radicalen, resulteert dit in een beschermend effect. Omgekeerd leidt een overmaat aan vrije radicalen tot oxidatieve stress, die uitgebreide schade kan toebrengen aan lipiden, eiwitten en DNA.23

Geheugenversterker

Huperzine A functioneert als een cognitieve versterker door de acetylcholinespiegels in de hersenen te verhogen. Acetylcholine is een essentiële neurotransmitter die een cruciale rol speelt in verschillende cognitieve functies.4 Huperzine A is aangetoond effectief acetylcholinesterase te remmen, het enzym dat verantwoordelijk is voor het afbreken van acetylcholine. Als gevolg hiervan is er een verbetering van de acetylcholineconcentratie in de hersenen, wat de algehele cognitie versterkt en specifiek de geheugenfuncties vergroot.
Terwijl Huperzine A een cruciale rol speelt in de behandeling van de ziekte van Alzheimer5, suggereren studies ook het potentieel om het geheugen en leren bij gezonde jonge individuen te verbeteren.6

Bescherming tegen Glutamaat Toxiciteit

Glutamaat is een essentiële prikkelende neurotransmitter die zenuwcelcommunicatie faciliteert. Het is van vitaal belang voor leren en geheugen bij reguliere concentraties. Echter, bij verhoogde niveaus kan glutamaat toxisch worden, wat kan leiden tot celschade of zelfs de dood. Symptomen van chronische glutamaat-toxiciteit zijn onder andere angst, rusteloosheid, verhoogde pijngevoeligheid en verminderde concentratievermogen. Deze toxiciteit is met name zorgwekkend voor ouderen, aangezien leeftijd de receptor gevoeligheid lijkt te verhogen, waardoor neuronen gevoeliger worden voor door glutamaat geïnduceerde schade.7
Huperzine A werkt als een antagonist van glutamaatreceptoren en gaat zo de overactivering van neuronen door glutamaat tegen.8 Deze eigenschap helpt de glutamaatniveaus in evenwicht te brengen en biedt een therapeutische weg voor neurodegeneratieve aandoeningen.

Neurogenese

Huperzine A stimuleert het ERK-pad, wat de groei van hippocampale neurale stamcellen (NSCs) bevordert. In vivo studies, met infusies van Huperzine A van 0,2 mg/kg gedurende vier weken, hebben deze neurogenese geverifieerd en onthullen ongeveer een stijging van 25% in BrdU-gekleurde cellen in zowel jonge als volwassen muizen.2

Aanbevolen Dosering

Hoewel er geen universeel overeengekomen dosering is voor Huperzine A, hebben onderzoekstudies de volgende doseringen veilig toegediend: 50–200 mcg tweemaal daags voor de behandeling van Alzheimer, en 100 mcg tweemaal daags voor geheugenverbetering.20
Het supplement kan op elk moment worden ingenomen, met of zonder voedsel. Vanwege de lange halfwaardetijd wordt aanbevolen het supplement te cycliseren – meestal 2-4 weken gebruik gevolgd door een pauze. Echter, de ideale cyclustijd blijft niet gespecificeerd.20

1. Qian, Zhong Ming, and Xun Shen. 2001. “Brain Iron Transport and Neurodegeneration.” Trends in Molecular Medicine 7 (3): 103–8. https://doi.org/10.1016/s1471-4914(00)01910-9.

2. Ratia, M., L. Giménez-Llort, P. Camps, D. Muñoz-Torrero, B. Pérez, M.V. Clos, and A. Badia. 2013. “Huprine X and Huperzine a Improve Cognition and Regulate Some Neurochemical Processes Related with Alzheimer’S Disease in Triple Transgenic Mice (3xTg-AD).” Neurodegenerative Diseases 11 (3): 129–40. https://doi.org/10.1159/000336427.

3. Skolnick, Andrew A. 1997. “Old Chinese Herbal Medicine Used for Fever Yields Possible New Alzheimer Disease Therapy.” JAMA: The Journal of the American Medical Association 277 (10): 776. https://doi.org/10.1001/jama.1997.03540340010004.

4. Ma, Xiaoqiang, Changheng Tan, Dayuan Zhu, David R. Gang, and Peigen Xiao. 2007. “Huperzine a from Huperzia Species—an Ethnopharmacolgical Review.” Journal of Ethnopharmacology 113 (1): 15–34. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.05.030.

5. Erdogan Orhan, I., G. Orhan, and E. Gurkas. 2011. “An Overview on Natural Cholinesterase Inhibitors – A Multi-Targeted Drug Class – and Their Mass Production.” Mini-Reviews in Medicinal Chemistry 11 (10): 836–42. https://doi.org/10.2174/138955711796575434.

6. Howes, Melanie-Jayne R., and Elaine Perry. 2011. “The Role of Phytochemicals in the Treatment and Prevention of Dementia.” Drugs & Aging 28 (6): 439–68. https://doi.org/10.2165/11591310-000000000-00000.

7. Xing, Shu-huai, Chun-xiao Zhu, Rui Zhang, and Li An. 2014. “Huperzine a in the Treatment of Alzheimer’s Disease and Vascular Dementia: A Meta-Analysis.” Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2014: 1–10. https://doi.org/10.1155/2014/363985.

8. Yang, Ling, Chun-yan Ye, Xiao-tian Huang, Xi-can Tang, and Hai-yan Zhang. 2012. “Decreased Accumulation of Subcellular Amyloid-β with Improved Mitochondrial Function Mediates the Neuroprotective Effect of Huperzine A.” Journal of Alzheimer’s Disease 31 (1): 131–42. https://doi.org/10.3233/jad-2012-120274.

9. Li, Y. X., R. Q. Zhang, C. R. Li, and X. H. Jiang. 2007. “Pharmacokinetics of Huperzine a Following Oral Administration to Human Volunteers.” European Journal of Drug Metabolism and Pharmacokinetics 32 (4): 183–87. https://doi.org/10.1007/bf03191002.

10. Zhao, Qin, and Xi Can Tang. 2002. “Effects of Huperzine a on Acetylcholinesterase Isoforms in Vitro: Comparison with Tacrine, Donepezil, Rivastigmine and Physostigmine.” European Journal of Pharmacology 455 (2–3): 101–7. https://doi.org/10.1016/s0014-2999(02)02589-x.

11. Beatty, Stephen, Hui-Hiang Koh, M Phil, David Henson, and Michael Boulton. 2000. “The Role of Oxidative Stress in the Pathogenesis of Age-Related Macular Degeneration.” Survey of Ophthalmology 45 (2): 115–34. https://doi.org/10.1016/s0039-6257(00)00140-5.

12. Pohanka, Miroslav, Martina Hrabinova, Filip Zemek, Lucie Drtinova, Hana Bandouchova, and Jiri Pikula. 2011. “Huperzine Induces Alteration in Oxidative Balance and Antioxidants in a Guinea Pig Model.” Neuro Endocrinology Letters 32 (Suppl 1): 95–100.

13. Ha, Giang T., Ryan K. Wong, and Yan Zhang. 2011. “Huperzine a as Potential Treatment of Alzheimer’s Disease: An Assessment on Chemistry, Pharmacology, and Clinical Studies.” Chemistry & Biodiversity 8 (7): 1189–1204. https://doi.org/10.1002/cbdv.201000269.

14. Little, John T, Sally Walsh, and Paul S Aisen. 2008. “An Update on Huperzine a as a Treatment for Alzheimer’s Disease.” Expert Opinion on Investigational Drugs 17 (2): 209–15. https://doi.org/10.1517/13543784.17.2.209.

15. Yang, Guoyan, Yuyi Wang, Jinzhou Tian, and Jian-Ping Liu. 2013. “Huperzine a for Alzheimer’s Disease: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Clinical Trials.” Edited by Roberta W. Scherer. PLoS ONE 8 (9): e74916. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0074916.

16. Sun, Q. Q., S. S. Xu, J. L. Pan, H. M. Guo, and W. Q. Cao. 1999. “Huperzine-A Capsules Enhance Memory and Learning Performance in 34 Pairs of Matched Adolescent Students.” Zhongguo Yao Li Xue Bao = Acta Pharmacologica Sinica 20 (7): 601–3.

17. Lewerenz, Jan, and Pamela Maher. 2015. “Chronic Glutamate Toxicity in Neurodegenerative Diseases—What Is the Evidence?” Frontiers in Neuroscience 9 (December). https://doi.org/10.3389/fnins.2015.00469.

18. Zhang, J.-M, and G.-Y Hu. 2001. “Huperzine A, a Nootropic Alkaloid, Inhibits N-Methyl-D-Aspartate-Induced Current in Rat Dissociated Hippocampal Neurons.” Neuroscience 105 (3): 663–69. https://doi.org/10.1016/s0306-4522(01)00206-8.

19. Ma, Tuo, Kai Gong, Yufang Yan, Lihai Zhang, Peifu Tang, Xiufang Zhang, and Yandao Gong. 2013. “Huperzine a Promotes Hippocampal Neurogenesis in Vitro and in Vivo.” Brain Research 1506 (April): 35–43. https://doi.org/10.1016/j.brainres.2013.02.026.

20. Kozikowski, Alan P., and Werner Tückmantel. 1999. “Chemistry, Pharmacology, and Clinical Efficacy of the Chinese Nootropic Agent Huperzine A.” Accounts of Chemical Research 32 (8): 641–50. https://doi.org/10.1021/ar9800892.

0 recensies

Latest Blogs

But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure

Placeholder

Research on Sabroxy®

Sabroxy® is a relatively new product on the market that's been making some headlines recently. Unlike many popular nootropics, Sabroxy®...

Lees meer
Placeholder

What Is Biohacking?

While the term “biohacking” has gained momentum in recent years, its meaning can differ depending on the context in which...

Lees meer

Research on PrimaVie® Shijalit

The market is full of countless substances touted for their positive impact on brain health, cognition, mood, energy levels, and...

Lees meer
Background CTA

Level Up: Unearth Our Unsurpassed Quality!

CONTACT